Forum Oddłużanie Forum Kredyty bankowe Jaką macie ratę kredytu? Pierwszy: łącznie 2300 zł

• Przeczytaj wątek i dodaj odpowiedź.
Przeglądasz 4 wpisy - od 1 do 4 (z 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #22901 Reply
    Tommy123
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Spłacam dwa kredyty. Pierwszy to kredyt hipoteczny na mieszkanie – rata wynosi 1500 zł. Drugi to kredyt gotówkowy, który wziąłem na remont, i tu płacę 800 zł miesięcznie. Łącznie mam do spłaty 2300 zł co miesiąc. Szczególnie że rachunki i inne wydatki też zabierają dużą część mojej wypłaty. Zastanawiam się, czy inni mają podobnie i jak sobie z tym radzą? Czy da się jakoś zmniejszyć te raty?

#22903 Reply
    Latarnik
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Łącznie mam do spłaty 2300 zł co miesiąc.

2300 zł miesięcznie to naprawdę sporo, szczególnie przy dwóch kredytach. Może warto rozważyć nadpłatę tego gotówkowego, jeśli masz jakieś oszczędności? Hipoteczny jest zwykle tańszy w obsłudze, więc spłacenie droższego kredytu szybciej mogłoby trochę odciążyć Twój budżet.

#22904 Reply
    Bolo
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Też miałem wysokie raty. moja łączna to była około 2500 zł miesięcznie. Udało mi się je trochę obniżyć dzięki konsolidacji kredytów. Skontaktowałem się z bankiem, w którym miałem oba kredyty, i zaproponowali mi jedną ratę, która wynosi teraz 1800 zł. Warto zapytać w swoim banku, czy mają taką opcję. Ale przy hipotecznym lepiej nie konsolidować, bo hipoteczny jest najtańszy

#22906 Reply
    Marta
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Moja rata kredytu hipotecznego wynosi 1800 zł i czasami już to jest trudne do udźwignięcia. Rozumiem, jak się czujesz z dwiema ratami. Może spróbuj ograniczyć inne wydatki albo poszukaj dodatkowego dochodu, jeśli to możliwe. Ja zaczęłam dorabiać weekendami i trochę to pomogło w płaceniu rat. Marta

Przeglądasz 4 wpisy - od 1 do 4 (z 4)
Odpowiedz do: Jaką macie ratę kredytu? Pierwszy: łącznie 2300 zł
Twoje informacje

Forum Oddłużanie › Forum › Kredyty bankowe › Jaką macie ratę kredytu? Pierwszy: łącznie 2300 zł Przeczytaj wątek i dodaj odpowiedź. Przeglądasz 4 wpisy - od 1 do 4 (z 4) Autor Wpisy 16 listopada, 2024 o 5:31 pm #22901 Reply Tommy123🏋️ Stały czytelnik ★★★★★ Spłacam dwa kredyty. Pierwszy to kredyt hipoteczny na mieszkanie – rata wynosi 1500 zł....Witamy na Forum Oddłużeniowym, najnowocześniejszym forum o oddłużaniu, pomocy prawnej, kredytach i pożyczkach.