Petita
🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Witam
Pożyczka prywatna jest korzystna dla osób które znajdują się nad „przepaścią” tj. bank odmawia udzielenia kredytu, niebawem ma odbyć się licytacja nieruchomości. PP daje odroczeniu utraty mieszkania na okres 1-4 lat w tym czasie możemy kombinować w sposób następujący czyli 1) spłacić nią obecne zadłużenie i wyczyścić rejestry i wnosić o kredyt hipoteczny. 2) Sprzedać nieruchomość we własnym zakresie za wartość wyższą niż cena licytacji komorniczej. Oczywiste jest że koszty tej pożyczki są stosunkowo wysokie ale koszty komornicze i „odsetki karne” są wyższe.
Podsumowując nie jestem za ani przeciw Pożyczką prywatnym wszystko zależy od sytuacji osoby zadłużonej.
Mam nadzieje że pomogłem 🙂

Forum Oddłużanie › Forum › Pożyczki pozabankowe › Uczciwe pożyczki pod zastaw nieruchomości – prywatnie? › Pomoc dla zadłużonych z komornikiem 24 listopada, 2024 o 3:54 pm #460 Petita🏋️ Stały czytelnik ★★★★★ Witam Pożyczka prywatna jest korzystna dla osób które znajdują się nad „przepaścią” tj. bank odmawia udzielenia kredytu, niebawem ma odbyć się licytacja nieruchomości....Forum Oddłużeniowe: forum o oddłużaniu, pomocy dla zadłużonych, kredytach i pożyczkach