Forum Oddłużanie Forum Pomoc dla zadłużonych Historie: Jak wyjść z długów Dostałem sądowy nakaz zapłaty – co dalej? Odpowiedz do: Dostałem sądowy nakaz zapłaty – co dalej?

Elżbieta
🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

W dniu 08marca1999 brałam kredyt i z braku płynności finansowej przestałam płacić.Przelew wierzytelności na rzecz funduszu inwestycyjnego GPM Vindexus nastąpił09.09.2008r.Vindexus złożył pozew o zapłatę w dniu 15.12.2009r.Dnia 29.12.2009r wydano nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym,pismo otrzymałam 15.01.2010r. uprawomocniło się 1.02.2010r.nie wnosząc w terminie zarzutów z braku wiedzy i choroby nowotworowej.Komornik zabiera mi z emerytury na rzecz powoda, czyli firmy Vindexus część emerytury a teraz domaga się o ujawnienie majątku.Pierwsze pismo od komornika z zajęciem otrzymalam w 2015r,NAKAZ ZAPŁATY MA WIELE BŁĘDÓW.Dlaczego pomimo przedawnienia wierzytelności wydaje się taki nakaz ,czy tam nikt nie zaglębia się w szczeguły,Vindexus nie przedstawił dokumentów umowy przelewu wierzytelności zawartej z bankiem nie wiem ,czy taka umowa istnieje.Czy jest szansa na wstrzymanie zajęcia od 1999r do 2015r komornik tym się nie zajmował.Przes trzy lata płacę firmie Vindexus przedawnione roszczenia a teraz grożą mi zajęciem mieszkania i jego licytacją.Prawo jest ślepe i ulega dehumanizacji,zniekształca sposób postrzegania innych a ja potrzebuję pomocy i nie wiem gdzie ją znaleść,cz jest firma ,która zajmie się moim opisanym problemem.Za okazaną pomoc serdeczne podziękowania, możę przyjdzie taki dzień,który pozwoli mi spokojnie zasnąć to jest moje marzenie.

Forum Oddłużanie › Forum › Pomoc dla zadłużonych › Historie: Jak wyjść z długów › Dostałem sądowy nakaz zapłaty – co dalej? › Odpowiedz do: Dostałem sądowy nakaz zapłaty – co dalej? 30 października, 2024 o 1:59 am #8275 Elżbieta🏋️ Stały czytelnik ★★★★★ W dniu 08marca1999 brałam kredyt i z braku płynności finansowej przestałam...Witamy na Forum Oddłużeniowym, najnowocześniejszym forum o oddłużaniu, pomocy prawnej, kredytach i pożyczkach.