Forum Oddłużanie Forum Lokaty, karty, oszczędności, konta 90 000 zł na lokatę gdzie założyć?

• Przeczytaj wątek i dodaj odpowiedź.
Przeglądasz 3 wpisy - od 1 do 3 (z 3)
  • Autor
    ❤︎ :
  • #23596 Reply
    Greg77
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Mam około 90 tys. wolnych środków i chciałbym je włożyć na lokatę. Gdzie można teraz sensownie wrzucić? A może konto oszczędnościowe albo coś innego bez ryzyka? Co polecacie?

#23599 Reply
    HamskyKamsky
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Wszystko zależy od tego, jak długo chcesz zamrozić te środki i czy chcesz mieć do nich dostęp. Jeśli nie potrzebujesz pieniędzy przez 6 miesięcy, to VeloBank daje 5% na nowe środki – to obecnie jedna z najlepszych lokat na rynku.

5% na 6 miesięcy
    Maksymalna kwota 190,000 zł
    Brak konieczności zakładania konta
    Po 6 miesiącach z 90,000 zł zarobisz około 2250 zł netto (po podatku Belki)
    Jeśli wolisz konto oszczędnościowe, to Alior Bank oferuje 4,5% przez 3 miesiące, a potem oprocentowanie spada. Dobra opcja, jeśli nie chcesz blokować środków.

#23600 Reply
    Ewa
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Ja trzymam oszczędności na koncie oszczędnościowym w ING – 4,5% przez 4 miesiące, potem spada do 2%. Zaletą jest swobodny dostęp do pieniędzy. Jeśli nie wiesz, czy będziesz potrzebował gotówki w najbliższym czasie, to lepsza opcja niż lokata.

Przeglądasz 3 wpisy - od 1 do 3 (z 3)
Odpowiedz do: 90 000 zł na lokatę gdzie założyć?
Twoje informacje

Forum Oddłużanie › Forum › Lokaty, karty, oszczędności, konta › 90 000 zł na lokatę gdzie założyć? Otagowane: Lokaty bez konta, Najlepsze lokaty online Przeczytaj wątek i dodaj odpowiedź. Przeglądasz 3 wpisy - od 1 do 3 (z 3) Autor ❤︎ : 9 lutego, 2025 o 8:08 pm #23596 Reply Greg77🏋️ Stały czytelnik ★★★★★ Mam około 90 tys. wolnych środków i...Witamy na Forum Oddłużeniowym, najnowocześniejszym forum o oddłużaniu, pomocy prawnej, kredytach i pożyczkach.