Forum Oddłużanie Forum Dyskusje ogólne Zadłużenie ZUS.

Otagowane: 

• This topic has 249 odpowiedzi, 17 głos, and was last updated 6 months temu by RonaldLib.
Przeglądasz 15 wpisów - od 1 do 15 (z 37)
  • Autor
    ❤︎ :
  • #1034 Reply
    Nadia
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Mam zadłużenie w ZUS. Chciałaby spłacić cały dług jednorazowo, ale umorzyć jak najwięcej odsetek? Czy jest taka możliwość? Ktoś miał taki problem?

#1369 Reply
    Ver_ona
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Dokonanie wpisu do hipoteki, przez ZUS, ma na celu zabezpieczenie należności z tytułu nieopłaconych składek. Teoretycznie nie ma znaczenia, na jaką kwotę opiewa zadłużenie, jednak w praktyce przy stosunkowo niewielkich kwotach z tego rodzaju środka ZUS korzysta w ostateczności. Jeżeli dłużnik przejawia chęć spłaty zadłużenia, korzysta z układu ratalnego, a zadłużenie jest stosunkowo niewielkie, to ZUS raczej wpisu nie dokona. Gdy natomiast dłużnik nie podejmuje żadnych kroków w celu spłaty zadłużenia, to ZUS uzna, że wpis jest konieczny.

#8623 Reply
    Sabina
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Oferuję spłatę zadłużenia w ZUS i US. Mogę pomóc w zaciągnięciu kredytu z tymi zadłużeniami po wcześniejszej pomocy w ich spłacie.

#9248 Reply
    Adrian
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Prosił bym o pomoc w rozłożeniu zadłużenia w Zus

#2792 Reply
    Nicole
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Tak ja miałam podobny problem i postanowiłam nie działać w pojedynkę bo nie byłam w stanie zapłacić kwoty którą dostałam od ZUS-u wiec zasięgnęłam porady. Tak właśnie szukając pomocy znalazłam. Jestem bardzo zadowolona bo udało się wynegocjować dogodne dla mnie warunki i udało mi się wyjśc z tarapatów.

#8886 Reply
    Hubert
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Dzień dobry,

zajmuje się pozyskiwaniem środków na spłatę zaległości względem ZUS/US.
    Są to środki bankowe.
    Jestem w stanie pozyskać środki do 48h.
    W razie jakichkolwiek pytań zapraszam do kontaktu

#1283 Reply
    malinka
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

W przypadku niedotrzymania przez dłużnika warunków udzielonej ulgi, umowa o rozłożenie należności z tytułu składek na raty jest rozwiązana ze skutkiem natychmiastowym. Zobowiązanie, w całości, staje się natychmiast wymagalne. W takiej sytuacji następuje niezwłoczne podjęcie działań zmierzających do przymusowego ich dochodzenia w trybie egzekucji, co skutkuje zwiększeniem zadłużenia nie tylko o należne odsetki za zwłokę, ale również o ewentualne koszty upomnienia oraz koszty egzekucji.

#9705 Reply
    Emborm
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Szukam pomocy w konsolidacji chwilówek. Czu możecie mi pomóc?

#1281 Reply
    chevalier
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

O ratalną spłatę należności może ubiegać się każda osoba odpowiedzialna za zadłużenie z tytułu składek, która nie ma środków finansowych na jednorazową spłatę tego zadłużenia. Rozłożenie spłaty zadłużenia na raty powoduje zawieszenie wcześniej wszczętych i niezakończonych postępowań egzekucyjnych, dotyczących należności objętych ulgą.

#9796 Reply
    Ken
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

szukam pomocy w spłacie chwilówek

#9962 Reply
    Janina
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Poszukuję pomocy w oddłużaniu mojej firmy. Interesowałby mnie kredyt na 150 tysięcy. Nie mam jeszcze komornika i windykacji.

#8848 Reply
    Anna
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Dzień dobry
    Na jakich zasadach udzielana jest pomoc? Zadłużenia ZUS, US i chwilowki Będę wdzięczna za każdą informację.

#1370 Reply
    Infantylny
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

ZUS pozyskuje informacje o majątku przedsiębiorcy, który ma dług z tytułu nieopłaconych, ma prawo żądać od dłużnika wyjawienia nieruchomości i innych przysługujących mu praw majątkowych, które mogą być przedmiotem hipoteki lub zastawu. Taki obowiązek wynika z art. 26 ust. 5 ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych. Podstawą ustanowienia hipoteki jest doręczona decyzja określająca wysokość należności z tytułu składek, o odpowiedzialności osoby trzeciej lub o odpowiedzialności następcy prawnego. Gdy więc dłużnik otrzyma taką decyzję, a jest np. właścicielem nieruchomości, to musi się liczyć z tym, że ZUS może złożyć wniosek o wpis hipoteki na tej nieruchomości. ZUS nie ma natomiast obowiązku uprzedzania płatnika, że zamierza z takiego uprawnienia skorzystać i dokonać wpisu.

#8985 Reply
    SallieBlura
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Nie wierzę  że w tym kraju da się coś zrobić w urzędzie!!

#10980 Reply
    Robertadat
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Jak poradzić sobie z kilkoma chwilówkami?

Przeglądasz 15 wpisów - od 1 do 15 (z 37)
Odpowiedz do: Reply #8970 in Zadłużenie ZUS.
Twoje informacje

Forum Oddłużanie › Forum › Dyskusje ogólne › Zadłużenie ZUS. Otagowane: Zadłużenie ZUS This topic has 249 odpowiedzi, 17 głos, and was last updated 6 months temu by RonaldLib. Przeglądasz 15 wpisów - od 1 do 15 (z 37) 1 2 3 → Autor ❤︎ : 11 października, 2024 o 6:25 pm #1034 Reply Nadia🏋️ Stały czytelnik ★★★★★ Mam zadłużenie w ZUS. Chciałaby spłacić cały...Forum Oddłużeniowe: forum o oddłużaniu, pomocy dla zadłużonych, kredytach i pożyczkach