Forum Oddłużanie Forum Dyskusje ogólne Zadłużenie ZUS.

Otagowane: 

• This topic has 122 odpowiedzi, 16 głos, and was last updated 6 months temu by RonaldLib.
Przeglądasz 15 wpisów - od 16 do 30 (z 37)
  • Autor
    ❤︎ :
  • #8966 Reply
    Titan
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Chce wyjść z długów w Urzędzie Skarbowym. Mam pytanie czy warto korzystać z oddłużania czy pisać samemu?

#8968 Reply
    Mask
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Podłączam się do pytania, czy jest możliwość umorzenia długu w ZUS? Kiedyś była abolicja czy to nadal możliwe?

#8970 Reply
    probi
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Witam, mam problem z zadłużeniem w ZUS jedna z firm zaproponowała mi pomóc, ale zastanawiam się czy na prawdę da się umorzyć dług albo przynajmniej rozłożyć go  na raty?

#1057 Reply
    Percival
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Istnieje również możliwość uzyskania od ZUS zgody na późniejsze opłacenie składek – czyli odroczenie terminu ich płatności, bez dochodzenia ich w drodze egzekucji.

#8979 Reply
    noerrik1977
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Jak obniżyć raty za zaległości w ZUSie? Jakies pomysły lub pomoc?

#1371 Reply
    Marcinekk
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Wpis hipoteki może zostać dokonany w każdym czasie po spełnieniu wskazanego wyżej warunku. Nawet więc, gdy płatnik zawrze z ZUS-em układ ratalny i reguluje swoje zadłużenie, to ZUS może się zabezpieczyć poprzez ustanowienie hipoteki. Wówczas jednak egzekucja z nieruchomości nie będzie prowadzona, a wpis pełni funkcję dodatkowego zabezpieczeni. W przypadku gdy egzekucja z innych źródeł jest nieskuteczna, to po uzyskaniu wpisu hipoteki ZUS może dążyć do prowadzenia egzekucji z nieruchomości i w ten sposób odzyskać zaległości.

#8584 Reply
    Mariusz
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Pomogę jednorazowo spłacić zaległość w ZUS lub US rozkładając płatność na wygodne raty nawet na 10 lat.

#8849 Reply
    BB
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

A jaką kwotę zadłużenia Pani posiada i czy jest opcja, żeby Pani płaciła jakąś kwotę na spłatę tych zadłuzeń?

#9199 Reply
    richG
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Proszę o pomoc w uzyskaniu kredytu na spłatę zaległości w ZUS i US w Gorzowie Wielkopolskim. Proszę o odpowiedź.

#9062 Reply
    juliopm18
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Witam, potrzebuję 150 tys. zł na spłatę długów w urzędzie skarbowym i zusie. Czy jest mi ktoś w stanie pomóc? Mam własną działkę komercyjną, która może służyć jako zabezpieczenie ewentualnego kredytu. Proszę o kontakt.

#10003 Reply
    Michael
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Poszukuję pomocy w spłacie zadłużenia w ZUS ok. 50 tys. zł Czy ktoś może udzielić kredytu?Mam działkę budowlaną pod Łodzią.

#1282 Reply
    Gabryś
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Warunkiem niezbędnym do rozpoznania sprawy o udzielenie omawianej ulgi jest złożenie wniosku o rozłożenie spłaty zadłużenia na raty wraz z dokumentacją umożliwiającą ocenę zasadności udzielenia ulgi. Rozłożeniu na raty podlega całość zadłużenia, czyli składki na ubezpieczenia społeczne, ubezpieczenie zdrowotne, Fundusz Pracy oraz Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych, Fundusz Emerytur Pomostowych wraz z odsetkami za zwłokę naliczonymi do dnia złożenia wniosku, ewentualnie wymierzoną dodatkową opłatą oraz kosztami upomnienia.

#8978 Reply
    RobertSeade
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Jak poprawnie poprowadzić oddłużanie w Urzędzie Skarbowym? Zlecić to prawnikowi?

#1280 Reply
    Ja- Kobieta
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Zawierając ugodę ZUS możliwe jest ustalenie harmonogramu spłaty zadłużenia, określającego m.in. liczbę rat, uzależniony jest od możliwości płatniczych zobowiązanego, czyli środków, jakie może on przeznaczyć na spłatę zobowiązań w ramach udzielonej ulgi. Uwzględnienie wniosku o ulgę w formie ratalnej spłaty zadłużenia powoduje, że odsetki za zwłokę nie są naliczane począwszy od dnia następnego po dniu wpływu wniosku w tej sprawie. Ale do składek rozłożonych na raty może być doliczona opłata prolongacyjna, w wysokości 50 % stawki odsetek za zwłokę obowiązującej w dniu podpisania umowy.

#1056 Reply
    katka
    🏋️ Stały czytelnik ★★★★★

Wniosek może być złożony w formie pisemnej ale również elektronicznej, telefonicznej oraz ustnej. Układ ratalny daje możliwość spłaty zadłużenia w miesięcznych ratach w okresie uzgodnionym z ZUS.Z chwilą zawarcia ugody zawieszone będzie postępowanie egzekucyjne i przestana być naliczane odsetki od należności.

Przeglądasz 15 wpisów - od 16 do 30 (z 37)
Odpowiedz do: Reply #8849 in Zadłużenie ZUS.
Twoje informacje

Forum Oddłużanie › Forum › Dyskusje ogólne › Zadłużenie ZUS. Otagowane: Zadłużenie ZUS This topic has 122 odpowiedzi, 16 głos, and was last updated 6 months temu by RonaldLib. Przeglądasz 15 wpisów - od 16 do 30 (z 37) ← 1 2 3 → Autor ❤︎ : 14 stycznia, 2025 o 4:59 am #8966 Reply Titan🏋️ Stały czytelnik ★★★★★ Chce wyjść z długów w Urzędzie Skarbowym....Forum Oddłużeniowe: forum o oddłużaniu, pomocy dla zadłużonych, kredytach i pożyczkach